Alaves, surpriza Cupei “Regelui” ?

Cu un parcurs cât de cât bun în La Liga ( locul 12 cu 27 de puncte )  nou-promovata Deportivo Alaves poate fi considerată marea surpriză a Cupei Spaniei.

Alaves și-a început aventura în CDR ( Copa Del Rey) cu divizionara secundă, Gimnastic, în “16-zecimi”, câștigând dubla-manșă cu scorul general de 6-0 ( 3-0 acasă și 0-3 deplasare ).

În optimi, Alaves a avut o misiune mult mai dificilă, întâlnind echipa Deportivo La Coruna, echipă de primă-ligă. Alaves s-a calificat mai departe, deși nu a batut-o pe La Coruna, datorită golurilor marcate în deplasare ( 2-2 pe tru Alaves în deplasare și 1-1 pe teren propriu )

În sferturi, Deportivo Alaves a întâlnit o nouă divizionară secundă, Alcorcon. Alaves s-a calificat atunci datorită victotiei din tur, în deplasare, cu scorul de 2-0, protagonistul acestui meci fiind spaniolul Ibai, care, deși a început meciul cu statutul de rezervă, a reușit o dublă în minutele 91′, respectiv 94′ ale partidei. În retur, cele două echipe au avut doar o ” remiză albă “, rezultat care o duce mai departe le gazda meciului din retur, Deportivo Alaves.

Turul semifinalei le-a adus față în față pe Celta Vigo și Alaves. Deși a fost un meci fără goluri, manșa tur le-a oferit suporterilor și telespectatorilor un spectacol fotbalistic veritabil. Întrebarea era însă: cine merge mai departe ? Raspunsul l-am aflat aseară, în retur. Alaves se califică mai departe datorită golului rezervei Mendez E. din minutul 82′. 

Finala de pe 27 Mai le pune față în față pe Alaves și Barcelona. Deși numele stadionului pe care se va disputa finala este încă necunoscut, fanii fotbalului spaniol se așteaptă la un meci extrem de spectaculos, deși balanța este înclinată spre Barcelona.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s